06.10.2021

TOPRAKKALE İLÇE MÜFTÜSÜ

Yakup ETİK

İlçe Müftümüz 1982 yılında Adana ili Pozantı İlçesinin Aşçıbekirli köyünde doğdu. İlkokulu köyünde tamamladı. Hafızlığını Adana Tepebağ Kur’an Kursunda tamamladı. 1999 yılında Adana İmam-Hatip Lisesinde mezun oldu. Fahri olarak 5 yıl boyunca Tekbir Camii’nde Müezzinlik yaptı. Bu süreçte Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesini kazandı. 2005 yılında mezun olup Adana’nın Ceyhan İlçesinde Ulu Camiine İmam-Hatip olarak atandı. 2008 yılında İstanbul-Pendik Dini Yüksek İhtisas Merkezinde Kursiyer olarak görev aldı. Haseki sonrası 2011’de Gaziosmanpaşa İlçesinde Taşköprü Mimar Sinan Camiinde İmam-Hatip olarak görev yaptı. 2012 yılında Ankara Cezaevi Vaizi olarak 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda görevlendirildi. 2013 yılında yapılan müftülük sınavında başarılı olarak Adıyaman Gerger İlçesine atandı. Ekim 2016  yılından itibaren Hollanda Rotterdam Ateşeliginde Din Görevlisi olarak 5 yıl görev yaptı. 24.08.2021 tarihinde Toprakkale İlçe Müftülüğüne atanmıştır.İlçe Müftümüz iyi derecede Arapça bilmekte olup, İlahiyat öğrencilerine yönelik Arapça eğitim seti bulunmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.