30.12.2016

MÜFTÜLÜĞÜMÜZ TANITIM

KURULUŞUN GENEL TANITIMI

A-Görevleri:

İslam Dininin İtikad, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, Cami görevlileri olan İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımların görevlerini eksiksiz olarak yapmalarını sağlamak, Camilerde Hutbe, vaaz ve irşadlarla toplumu dini konularda aydınlatmak, halkın dini konulardaki şifahi sorularına cevap vermek ve ibadet yerlerini yönetmek, Kur'an kurslarının eğitim öğretim ve denetimlerini yapmak. Başta mülki idare amirleri olmak üzere bütün resmi kurumlarla ve daire amirleri ile yakın ilişkiler kurup Müftülük hizmetlerini tanıtmak.

Müftülük hizmetleri için ihtiyaç duyulan bina ve tesislerin yapımını sağlamak, bunları yönetmek, temizlik bakım ve onarımlarını yapmak ve denetlemek, Kur’an kursları ile öğrenci yurt ve pansiyonlarının açılış, eğitim ve öğretim işlerini ve diğer işlerini yürütmek, bu yerleri yönetmek ve denetlemek.

İmar mevzuatına uygun olmak şartıyla, ilçe ve kasabalarda inşa edilecek camiler için izin vermek; cami yaptıracak hakiki veya hükmi şahısların mülkiyetinde bulunan bütün cami ve mescitleri yönetmek ve denetlemek şeklinde özetlemek mümkündür.

B-Teşkilat Yapısı:

Başkanlığın mevcut teşkilat yapısı, 633 sayılı Kanun’da çok kapsamlı değişiklikler yapan 01.07.2010 tarihli ve 6002 sayılı Kanun ile belirlenmiştir. Söz konusu Kanun Başkanlığa çok önemli kazanımlar sağlamıştır. 01/07/2010 tarihinde TBMM'de kabul edilen 6002 sayılı yasa ile Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez, Taşra ve Yurtdışı teşkilatından oluşmaktadır. İlçe Müftülüğümüz taşra teşkilatı olarak; Anayasada belirtilen ilkeler doğrultusunda üzerine düşen görevleri yerine getirebilmek ve daha iyi bir hizmet sunabilmek için yoğun çalışma içerisindedir.

D) Bina Lojman Diğer Sosyal ve Yardımcı Tesislerin Durumu:

Müftülük Hizmet binası Ş. Vedat Kocadallı Mahallesi Akşemsettin  caddesi No: 43 adresinde bulunan Türkiye Diyanet Vakfına ait 1500 m² genişliğindeki 5 katlı binada hizmet vermektedir. 1 ve 2. katlar müftülük, 3 ve 4. katlar Kur’an Kursu ve 5. kat Konferans salonu (250 Kişilik) olarak kullanılmaktadır. Camii görevlilerimizin çoğu Köy tüzel kişiliği ve Türkiye Diyanet Vakfı mülkiyetinde bulunan ve kullanımı personelimize tahsis edilen lojmanlarda oturmaktadırlar.

KADROLU VE KADROSUZ CAMİ SAYISI

Müezzin Kayyım