27.01.2021

Kovid-19 nedeniyle ertelenen hafızlık tespit sınavları için yeni tarih belli oldu

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kurslarında veya dışarıdan kendi imkânlarıyla hafızlığını tamamlayanlara yönelik planlanan ancak Kovid-19 tedbirleri kapsamında ertelenen "2021 Yılı 1. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı", 8 Mart 2021 tarihinde yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2021 Yılı 1. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı'nın 8 Mart 2021 tarihinde yapılacağını duyurdu.

Tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında daha önce ertelenen hafızlık tespit sınavına ilişkin 81 il müftülüğüne yazı gönderen Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, şu ifadelere yer verdi:

"Başkanlığımıza bağlı Kur’an kurslarında okuyan veya dışarıdan kendi imkânlarıyla hafızlıklarını tamamlayan öğrenci ve vatandaşlarımıza yönelik 2021 yılı I. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı yapılması uygun görülmüş ancak Covid-19 salgını sebebiyle ileri bir tarihe ertelendiği bilinmektedir.

Bu itibarla;

1. Ertelenmiş olan I. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı 8 Mart 2021 tarihinde yapılacaktır.
  2. Sınava müracaat eden öğrenci sayısı 10 ve üzeri olan illerde sınav kendi ilinde, müracaat sayısı 9 ve altında olan illerde ise öğrencilerin en yakın ilde sınava girecek şekilde planlaması yapılacaktır.
  3. Önceden sınava müracaat edenlerin müracaatları geçerli olup, müracaat etmek isteyenler 25-29 Ocak 2021 tarihleri arasında müracaat edebileceklerdir.
  4. "Hafızlık Tespit Sınavı Giriş Belgeleri" 1 Mart 2021 tarihi itibarıyla il/ilçe müftülüklerinden alınabilecektir."