30.12.2016

Mehmet GÜNEŞ - Düziçi İlçe Müftüsü

28.12.1962 yılında Hatay ili Altınözü ilçesinin Kamberli köyünde dünyaya geldi. İlkokulu kendi köyünde okuyup, 1976 yılında Adana İmam-Hatip Lisesinde Kaydını yaptırdı. 1979 yılında bu okulun orta kısmını bitirip Libya’ya gitti. İki yıl burada Arapça Eğitimi gördükten sonra tekrar Altınözü İlçesine dönerek burada İmam-Hatip Lisesine kayıt yaptırdı. İki yıl burada okuduktan sonra parasız yatılı sınavını kazanarak Gaziantep İmam-Hatip Lisesine kayıt yaptırdı. O sene Gaziantep İmam-Hatip Lisesi pansiyonunun tadilatı sebebiyle Kahramanmaraş İmam-Hatip Lisesine nakil yaptırdı. 1985 yılında Kahramanmaraş İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. 1989 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olup, Diyanet İşleri Başkanlığının Müftülük, Vaizlik sınavlarına katıldı. 1990 yılında Hatay ili Yayladağı ilçesi Vaizi olarak göreve başladı. 1996 yılında Kahramanmaraş ili Nurhak ilçesine Müftü olarak atandı. Burada görevliyken yurtdışı sınavlarına katılıp 4 yıl Hollanda’da görev yaptı. 2005 yılında Hatay ili Yayladağı İlçe Müftüsü olarak görev yaptı. 31.08.2015 tarihinden itibaren Kahramanmaraş İl Müftü yardımcılığı yaptı. 21.03.2016 tarihinden itibaren Gaziantep Müftülüğünde İl Müftü Yardımcılığı yaptı. 06.09.2021 tarihinde Düziçi İlçe Müftüsü olarak görev başlayan Mehmet GÜNEŞ, evli ve üç çocuk babasıdır.