17.10.2021

MEVLİD KANDİLİ VE MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI KUTLAMA MESAJI

BAHCE İLÇE MÜFTÜMÜZ MUSTAFA ERDEM MEVLİD KANDİLİ VE MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI MÜNASEBETİYLE MESAJ YAYIMLADI:

"17 Ekim Pazar günü Sevgili Peygamberimizin dünyayı teşriflerinin yıl dönümüdür. O, Rabbimizin insanlığa gönderdiği son Peygamber ve bütün insanlığın rehberidir.
Ahlaki değerleri ve erdemlerini kaybeden insanlık Onun gelişiyle hak, hukuk, merhamet, vefa ve güzel ahlak gibi değerlerle buluşmuştur.
Peygamber Efendimizi hakkıyla tanımak ve anlamak, güzel ahlakı, erdemli olmayı, kardeşliği, ahde vefayı, merhameti, dostluğu, Allaha kul olmayı ve gerçek manada özgürlüğü anlamak demektir.
Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası temasını "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" olarak belirlemiştir.
Vefanın zirvesini teşkil edecek en güzel misalleri Sevgili Peygamberimizin hayatında müşahede etmekteyiz. Rasulllah, "Ben babam İbrahim'in duası, kardeşim İsa'nın müjdesi ve annem Amine'nin rüyasıyım." (Hakim II) buyurmak suretiyle hem Hz. İbrahim'i hem Hz. İsa'yı hem de annesini minnetle anmış ve onlara karşı gereken vefakarlığı göstermiştir. Bununla da kalmayıp kıyamete kadar gelecek olan ümmetine, Hz. İbrahim'in duasına mukabelede bulunmalarını sünnet kılmıştır. Namazlarda okunan salli barik duasında "Ali Muhammedin" ardından "Ali İbrahimin" zikredilmesi, işte bu çok zarif ve hassas olan vefa duygusunun bir göstergesidir..
Biz de Peygamberimizi örnek alarak, çevremizdekilere karşı vefa duygusunu her daim hayatımıza tatbik etmeliyiz.
Allah Rasulü şöyle buyurdular: "Emanete riayet etmeyenin imanı yoktur, ahde vefa göstermeyenin de dini yoktur."
Bu duygu ve düşüncelerle başta Bahçeli kardeşlerimiz olmak üzere tüm milletimizin ve İslam aleminin mübarek Mevlid Kandilini ve Mevlid-i Nebi Haftasını tebrik eder, birlik ve beraberliğimizin muhafazasına vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim..
Mustafa ERDEM
Bahçe İlçe Müftüsü