01.10.2021

Bahçe İlçe Müftüsü Mustafa Erdem

Özgeçmişi

1968 yılında Adana İli Kozan İlçesi Ilıca Köyü’nde doğdu. İlkokulu Köy İlkokulunda tamamladı. 1988 yılında Adana İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 1989 yılında Adana İli Pozantı İlçesi Kamışlı Kasabası Merkez Camii’nde müezzin-kayyım olarak göreve başladı. 1998 yılında Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Vatani görevini 1999 yılında Hatay/Dörtyol’da kısa dönem olarak yaptı.

Konya Havzan Kur'an Kursu hocalarından merhum Hafız İsmail KETENCİ ve Hafız Mehmet KAYA Hoca Efendilerden Kur’an Ta’limi; Merhum Abdurrahman ÖKSÜZ ve Şerafeddin DEMİRKAYA Hoca Efendilerden de Sarf, Nahv, Akaid, Tefsir, Tefsir Usûlü, Hadis, Hadis Usûlü, Fıkıh, Fıkıh Usûlü, Feraiz, Mantık ve Belağat dersleri aldı. El Ezher Üniversitesinde inceleme ve araştırmalarda bulunmak üzere bir süre Mısır'da kaldı. Adana da Türk Amerikan Derneğinde 2 yıl süreyle özel İngilizce eğitimi aldı. Ayrıca Türk Tasavvuf Musikisi Konservatuvarında musiki dersleri de  almıştır.

2002 Yılında Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Kursunu 9. Dönem olarak tamamladı. Aynı yıl Elazığ İli Alacakaya İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. 2002-2005 yılları arasında Elazığ İli Alacakaya İlçe Müftüsü, 2005-2012 yılları arasında Adana İli Aladağ İlçe Müftüsü, 2012-2014 yılları arasında Rize İli Kalkandere İlçe Müftüsü, 2014-2018 yılları arasında Kilis İl Müftü Yardımcısı ,2018-2021 yılları arasında Adana ili Saimbeyli İlçe Müftüsü olarak görev yaptı. 2021 yılında Osmaniye İli Bahçe İlçesine İlçe Müftüsü olarak naklen atandı.

Halen Bahçe İlçe Müftülüğü görevini yürütmekte olan Mustafa ERDEM iyi derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

FAALİYETLERİNDEN BAZILARI;
A) ALADAĞ MÜFTÜLÜĞÜ
1- 3 tanesi büyük olmak üzere Aladağ Merkez Camii dahil 12 tane Camii yapılmıştır.
2- 9 tane Kur'an Kursu açılmıştır.
3- Gerek duyulan Camiilere 17 adet minare yapılmıştır
4- 30 Camiinin halıları tek tip halı olarak değiştirilmiştir.
5- Personele; Kur'an talimi, Arapça, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Protokol Kuralları, Etkili iletişim ve Diksiyon Eğitimi verilmiştir.
6- Her Çarşamba günü saat 14:00'da Bayanlara özel Merkezi Sistemden sohbet verilmiş olup Kasaba ve Köylerdeki bayanların da kendi camilerinden  bu sohbete iştirakı sağlanmıştır.
7- Vatandaşlara Yönelik;
-Kur'an Ziyafetleri ve Gönül Sohbetleri,
-Aile İçi Şiddet ve Ailenin Korunması,
-Mutlu Birey-Huzurlu Toplum,
-Kur'an ve Sünnetin Doğru Anlaşılması,
-Hadislerin Doğru Değerlendirilmesi,
-Hakiki Tevbe Nasıl Olmalıdır,
-İmanın Tadını Alamamanın Önündeki En Büyük Engel, (Dünyevileşme) gibi birçok konuda Konferans verilmiştir.
8- "Din Gönüllüsü Fakir Vatandaşların Yardımına Koşuyor"  Projesi ile her ay görevliler ile ihtiyaç sahipleri arasında bir infak köprüsü oluşturulmuştur.
9- Sadece Din Görevlileri arasında gönüllülük esasına dayalı olarak yapılan (banka promosyonu değil) yardımlaşma ile 2005 Model Renault Megane marka araç alınarak İlçe Müftülüğüne kazandırılmıştır.
B) KALKANDERE MÜFTÜLÜĞÜ
1- 5 Tane 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu açılmıştır.
2- Personele; Arapça, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Protokol Kuralları, Etkili iletişim ve Diksiyon eğitimi verilmiştir.
3- Rize Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezinde Vaizlere, Kursiyerlere, Kur'an Kursu Öğreticilerine ve İmam-Hatiplere seminerler verilmiştir.
4- Vatandaşlarımıza Yönelik farklı konularda Konferanslar verilmiştir.
5- Vatandaşlarımıza farklı konularda TV Proğramları yapılmıştır.
6-"Din Gönüllüsü Fakir Vatandaşların Yardımına Koşuyor"  Projesi Kalkandere'de de kurulmuş olup yardıma muhtaç vatandaşlarımızla infak köprüsü oluşturulmuştur.
C) KİLİS MÜFTÜLÜĞÜ
1- Yaklaşık 2,5 Yıl süreyle Suriye Koordinatörlüğü yapmıştır.
2- Kilis'te yaptığı "Muhacir-Ensar Kardeşliği Yeniden Kuruluyor" Projesiyle  yardıma muhtaç ailelerin birçok ihtiyaçları giderilmiştir.
3 - Konteyner Kentlerde ve Kilis Merkezde yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin uyum ve entegrasyonuna yönelik proje ve çalışmalarda aktif rol almıştır.
4- Milli Eğitime bağlı okullarda "Değerler Eğitimi ve Müslüman Kimliğimiz" Konulu Seminer ve Konferanslar vermiştir.
5- Kilis Müftülüğü tarafından yapılan ve yapılacak olan yurtiçi ve sınırötesi  her projede aktif roller üstlenmiştir.
D) SAİMBEYLİ MÜFTÜLÜĞÜ;
1- Saimbeyli'ye tayin olduktan sonra  6 ay içinde 8 tane 4/6 Yaş Grubu Kur'an Kursu açılmıştır.
2- Müftülük hizmet binasının üstüne Kuran Kursu, ve 4/6 Yaş Grubu Kur'an Kursu ayrı ayrı inşa edilmiştir.

3-Milli Emlaka ait olan 2 katlı bina Müftülüğümüze tahsis ettirelerek bölgeye hitap edecek 35 kapasiteli yatılı hafızlık kur'an kursu 'nun alt yapısı oluşturulmuş olup en kısa zamanda hizmete sunulacaktır.
4-Gençlik Çalışmalarımız ve Okul Öğrencilerine yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.
5-Çağlayan cami inşatımızın kaba inşaatı bitmiş olup en kısa zamanda hizmete açılacaktır.
 ALDIĞI ÖDÜLLER
-Valilerden Takdirname 3 Adet