19.10.2021

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI AÇILIŞ PROGRAMI KAYMAKAMIMIZ VE DİN GÖREVLİLERİNİN KATILIMIYLA MERKEZ FATİH CAMİNDE YAPILDI

İlçe Müftülüğümüzün Hazreti Peygamberin veladeti münasebetiyle düzenlediği "2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı" Merkez Fatih Caminde Kaymakamımız Sayın Mehmet Furkan TAŞKIRAN, Müftümüz İbrahim AKYÜZ ve Din Görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Mevlid-i Nebi Haftası hakkında kısa bir konuşma yapan İlçe Müftümüz İbrahim AKYÜZ "Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından her yıl bir tema belirlendiğini, bu seneki temanın ise VEFA olarak belirlendiğini ifade ederek, Köy ve merkez camilerimizde yapılacak olan etkinlikler hakkında Kaymakamımız Sayın Mehmet Furkan TAŞKIRAN'a bilgi verdi. Programımıza iştirak eden tüm katılımcıların Mevlid-i Nebi Haftasını kutluyorum." dedi.
Kaymakamımız Sayın Mehmet Furkan TAŞKIRAN yaptığı konuşmasında, "Peygamberimizi daha iyi anlamaya, daha iyi anlatmaya ve yaşantısını da kendimize örnek almaya önem vermemiz gerekiyor. Mevlid-i Nebi Haftası'nda gerçekleştirilecek olan etkinliklerde Peygamber Efendimizin yaşantısının ve sünnetlerinin en iyi şekilde anlatılmasına gayret göstermeliyiz. Peygamber Efendimizi layıkıyla anlayıp, yaşantısını kendi hayatımıza uyarlarsak hem maddi, hem de manevi açıdan daha da gelişiriz hem de tüm insanlık olarak gerçek saadeti ancak o zaman yakalarız, bu vesile ile Mevlid-i Nebi Haftası'nın ilçemize, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini yüce Allah' tan niyaz ediyorum" dedi.
Program plaket ve hediye takdimi ile son buldu.