22.04.2019

KUR’AN-I KERİMİ YÜZÜNDEN GÜZEL OKUMA YARIŞMASI İL FİNALİ YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Kur’an kurslarına katılımı artırmak ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okumayı teşvik etmek amacıyla 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Başkanlığımıza bağlı Kur'an kurslarında okuyan kız-erkek öğrenciler arasında düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması’nın il finali gerçekleştirildi.

İl Müftü Yardımcıları Berrin ERDOĞAN ve Muhammed DEĞİRMENCİ Başkanlığında oluşan komisyon tarafından 16.04.2019 tarihinde  Müftülüğümüz Konferans Salonunda gerçekleştirilen il finali yarışmasına, daha önceden İlimiz merkez ve ilçelerinde yapılan yarışmalarda birinci olan öğrenciler katıldı.

Yarışmada erkekler kategorisinde Osmaniye Merkez Müftü Bestami AKSU Yatılı Erkek Kur’an Kursu Öğrencisi Harun KURT, kızlar kategorisinde ise Kadirli İlçesi Zeliha KASTAL ve Uslular Kız Kur’an Kursu Öğrencisi Şevval GÖNÜLALAN birinci oldular.

Yarışma sonunda öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

İl finali yarışmasında birinci olan öğrencilerimiz, 3 Mayıs 2019 tarihinde Hatay İlinde yapılacak bölge yarışmasına katılacaklar.