02.12.2022

HEDİYEM KİTAP OLSUN KAMPANYASINA ŞEHİTLER DİYARI OSMANİYE'DEN BÜYÜK DESTEK

T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde, yurt içinde ve yurt dışında imkanı olmayan kişilere ve dezavantajlı gruplara doğru eserler ulaştırılması amacıyla başlatılan 'Hediyem Kitap Olsun' kampanyasına Osmaniye İl Müftülüğü ve TDV Osmaniye Şubesi olarak destek olduk.

İl Müftümüz ve TDV Şube Başkanımız Ali Çakmak'ın teşviki ile TDV Kadın Kollarımız , din görevlilerimiz ile vakıf görevlilerimizin yoğun mesaileri neticesinde, camilerimizin avlusunda düzenlediğimiz hayır çarşısında Osmaniye’nin yöresel lezzeti olan sıkma satışından elde edilen gelirlerle "Hediyem Kur'an Olsun" kampanyasına destek olundu, kampanya halkımız tarafından büyük teveccühle karşılandı ve destek gördü.

İl Müftümüz ve TDV Şube Başkanımız Ali Çakmak, kampanya ile ilgili olarak, Kur'an-ı Kerim'de ilmin, okumanın ve öğrenmenin ayrıcalıklı yönüne ve önemine dikkati çeken çok sayıda ayet-i kerime olduğunu belirterek, "Okumak, araştırmak ve bilgi sahibi olmak insanın yaratılış gayesini idrak etmesine hem dünya hem de ahiret hayatında huzura ermesine vesile olacak en önemli faaliyettir" dedi.

Bilmek ve bilgiye ulaşmak kadar elde edilen bilginin doğru, sağlam ve faydalı olmasının da önemli olduğunu vurgulayan Çakmak, "Altını çizerek ifade etmeliyim ki; içinde yaşadığımız bilgi çağında insanlığın en temel meselelerinden biri, doğru ve faydalı bilgiye ulaşma hususunda yaşadığı zorluktur. Modern iletişim ve etkileşim mecralarında her türlü bilginin gelişigüzel paylaşıldığı günümüzde özellikle dini alanda doğru bilgiye ulaşmak için büyük bir özen, gayret ve dikkat gerekmektedir" diye konuştu.

Sahih kaynaklar üzerinden kapsamlı bir okuma seferberliği başlatmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu söyleyen Çakmak, "İnanıyoruz ki doğru kaynaklardan elde edilen ve paylaşılarak çoğaltılan sahih bilgi, insanın huzursuzluklarını teskin edecektir. Bireysel ve sosyal hayatı tehdit eden pek çok sorunun çözüme kavuşturulmasının zemini olacaktır. Bu inanç ve anlayışla Diyanet İşleri Başkanlığımız, Türkiye Diyanet Vakfımız ile iş birliği içerisinde kapsamlı bir kampanya başlatmıştır, diye sözlerini tamamladı.

Gelecek nesillerimizin hayata hazırlanmalarına katkı sunulması ve sahih kaynaklardan dini bilgiyi öğrenmeleri yardımcı olması amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından titizlikle hazırlanan tüm eğitim kurumlarının kütüphanelerinde bulunması tavsiye ettiği 550 farklı eser, ilimizde bulunan Şehit Hüseyin Cengiz Proje İmam Hatip Ortaokulu, Kayı Boyu Kız Öğrenci Yurdu ve Yüksel Özden Çocuk Sitesi kütüphanelerine hediye edildi. Programa Türkiye Diyanet Vakfı Osmaniye Şube Başkanı ve İl Müftüsü Ali Çakmak'a Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Basri Doğan, KYK Yurtlar Müdürü Süleyman Mazı ve Yurt Müdiresi Asena Alaca da eşlik ettiler .