28.11.2022

25 KASIM DÜNYA KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜNDE PARK 328 AVM’DE STAND AÇILDI.

Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla farkındalık oluşturmak, toplumsal duyarlılığı ve bilinci artırmak maksadıyla Park 328 AVM’de İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünün de iştirak ettiği stant kuruldu. Osmaniye İl Müftülüğümüz, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu kadrosuyla stantta yer aldı. Osmaniye İl Müftümüz Sayın Ali Çakmak’ın da ziyaret ettiği stantta İl Müftülüğümüz ADRB tarafından hazırlanan broşürler, afişler ve Başkanlığımız tarafından hazırlanarak yayımlanan aile ile ilgili kitaplar ve Ayetlerle Aile kartelası ücretsiz olarak dağıtıldı.

Açılan stantları ziyaret eden Vali Dr. Erdinç YILMAZ, “Bu gün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü. Bu alanda mücadele eden kurumlarımız İl Jandarma Komutanlığımız, İl Emniyet Müdürlüğümüz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz, İl Müftülüğümüz ve bu mücadelenin içinde yer alan avukatlarımız ile birlikte şiddetin son bulması için birlik ve beraberlik içinde en iyi sonuçları alma mücadelesi veriyoruz. Kadına yönelik şiddeti bir insanlık suçu olarak görüyoruz. Kadına el kalkamaz diyoruz. Kadına şiddet bizim medeniyetimizde asla yeri yoktur” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği ve ziyaret ettiği stantlarda görev alan Osmaniye İl Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosunda görevli vaiz ve manevi rehberlerimizden oluşan ekibimiz, ziyarete gelen vatandaşlarımızı, İslam Medeniyetinde şiddetin asla yer almadığı, şiddetin insanlık suçu olduğu, aile içi şiddetin asla tasvip edilmediği, kadının bir anne ve bir eş olarak mükerrem bir insan olduğuna dikkat çekerek bilinçlendirme faaliyeti yürüttüler.