02.12.2021

Dünya Engelliler Günü Nedeniyle Müftülüğümüzce “Engelli Kardeşlerimizle Buluşma” Programı Düzenlendi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Osmaniye İl Müftülüğümüzce “Engelli Kardeşlerimizle Buluşma” programı düzenlendi. Öğretmenevinde düzenlenen programa Vali Sayın Dr. Erdinç Yılmaz, İl Müftüsü Ali Çakmak, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, Engelli Dernekleri Başkan ve üyeleri ile engelli vatandaşlarımız ve aileleri katıldı.

Program, Zafer Camii Kur’an Kursu öğrencisi Yurdagül Altun tarafından işaret dili ile Kur’an-ı Kerim okunması, görme engelli öğrenci Halil İbrahim Cura tarafından Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ali Çakmak, “Asıl engel insanların beyinlerinde oluşan kalıplardır. Bu kalıpları yıkmanın, sökmenin, bertaraf etmenin tek bir yolu var; empati yaptığımız zaman bütün sorunları halletmiş oluyoruz. Özellikle son dönemde Diyanet İşleri Başkanlığımızın işitme engelli, görme engelli ve fiziki engellilere yönelik yapmış olduğu din hizmetleri, din eğitimine yönelik katkılar insanlar tarafından arzuyla karşılanmaktadır ve azami ölçüde faydalanmak için gayret göstermektedirler.” dedi.

Daha sonra konuşan Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, “Osmaniye Engelliler Platformu olarak amacımız Osmaniye’de engellilerin duymayan kulağı olmak, görmeyen gözleri olmak, yürüyemeyen ayakları olmak, yani onların sorunlarını ilgili kurumlara aktarmak, sorunlarını çözmek ve çözmek için uğraşmak. Bu anlamda 13 yılda yaptığımız çalışmalarda Osmaniye’de çok önemli yerlere geldiğimizi düşünüyoruz.” diye konuştu.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Sizlerle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim. Bu programın düzenlenmesini sağlayarak sizlerle bir araya gelmemize vesile olan İl Müftülüğümüze teşekkür ediyorum.” dedi. Sözlerinin devamında herkesin bir engelli adayı olduğunu ifade eden Vali Yılmaz, “Engelli vatandaşlarımızın neler başardıklarına hepimiz şahit oluyoruz. Yeter ki birlikte mücadele edelim. Her zaman sizlerle beraber olacağımı belirtmek isterim. Her zaman yanınızda olacağım, kapımız her zaman sizlere açık olacaktır. Bugün sizlerle bir arada olmaktan memnuniyet duyduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum. Güzel günlerde tekrar bir arada olmayı temenni ediyorum.” dedi.

Program, İl Müftülüğü tarafından engelli vatandaşlarımıza verilen hizmetlerin anlatıldığı video gösterimi ile sona erdi.