12.11.2021

"Şehitler Diyarı" Yine Yetim ve Öksüz Öğrencileri Yalnız Bırakmadı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından; savaş, hastalık vb. gibi durumlar sebebiyle ülkemizde ve dünyanın farklı bölgelerinde yetim kalmış, maddi imkanları yeterli olmayan imam-hatip öğrencilerine yalnız olmadıkları hissettirmek, onlara her daim kol kanat gerecek birilerinin olduğunu göstermek ve onları yalnız bırakmamak için "Unutursan Yetim Kalır" kampanyası başlatıldı.

İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Osmaniye Şubemiz; vasıtasıyla ilimizdeki bulunan Osmaniye Cevdetiye Geçici Barınma Merkezindeki   18 ailedeki 50 yetim öksüz kardeşimize 300 TL nakit para ile Şehit Hayrettin Mennan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Fen Sosyal Bilimler Proje Okulunda öğrenim göre  20 ihtiyaç sahibi öğrencimize 150 TL hediye çeki olmak üzere genel toplamda 18 bin tutarında yardım yapıldı.

Kampanya hakkında konuşan İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Osmaniye Şubesi Başkanı Ali Çakmak, “Unutursan Yetim Kalır” kampanyası kapsamında ilimizdeki hayırseverlerin destekleriyle yetimleri himaye ediyoruz." dedi.

Ümmetin yetimlerine sahip çıkılması gerektiğini belirten Ali Çakmak sözlerine şöyle devam etti; "Yetim kelimesi sözlükte “yalnız olmak, tek başına kalmak” anlamına gelmektedir. Yüce Dinimiz İslam, yetime sahip çıkmayı, onları koruyup gözetmeyi, onlara adaletle davranmayı emreder.  Yetimle ilgilenmek, merhamet göstermek ve ihtiyaçlarını karşılamak, iyiliği dünyaya yeniden egemen kılmak için atılan en büyük adımlardan biridir. Allah Resûlü (s.a.v) “Ben ve yetime kefil olan (kol kanat geren) kimse cennette böyle (yan yana) olacağız.” buyurmuş ve aralarını hafifçe ayırarak işaret parmağıyla orta parmağını göstermişti." dedi.

İl Müftüsü ve TDV Şube Başkanı Çakmak; “Yetim bir peygamberin ümmeti olarak ümmetin yetim ve öksüzlerini görmezlikten gelip sessiz kalamazdık. Tüm Osmaniyeli hayırsever kardeşlerimizden Allah razı olsun. Bizlere güvenerek teslim ettikleri emanetleri yetim ve öksüz kardeşlerimize ulaştırarak onların yüzlerinin gülümsemelerine vesile olduk” diyerek sözlerini tamamladı.