31.07.2021

"Ezanı Güzel Okuma Yarışması" Akdeniz Bölge Finali Osmaniye'de Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı'mızca düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma Yarışması" Akdeniz bölge finali, İl Müftülüğümüzün ev sahipliğinde Osmaniye’de gerçekleştirildi.

2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticileri arasında gerçekleştirilen yarışma İlimiz Zafer Cami'nde yapıldı.

Osmaniye İl Müftü Vekili Muhammed Değirmenci, İl Müftü Yardımcısı Alaaddin Hançer, Sumbas İlçe Müftüsü İbrahim Akyüz, Vaiz Recep Alkan ve Zafer Cami İmam Hatibi Mahmut Durmuş'un jüri olarak görev yaptığı yarışmada;

Osmaniye Merkez Envar-ül Hamit Camii Müezzin Kayyımı Yunus Önat birinci olurken, Kilis'ten katılan Ömer Faruk Avcı ikinci, Kahramanmaraş'tan katılan Fatih Hasanoğulları üçüncü, Mersin'den katılan Mahmut Turan dördüncü ve Adana’dan katılan Ahmet Çoban beşinci oldu.

Yarışma sonunda İl Müftü Vekili Muhammed Değirmenci yarışmaya katılım gösteren ve derece giren tüm Hocalarımıza teşekkür etti. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri jüri üyeleri tarafından takdim edildi.