13.05.2021

Osmaniye İl Müftümüz Ali Çakmak’ın Ramazan Bayramı Mesajı

Bayramlar bizleri bir araya getiren en değerli zaman dilimlerinden biridir. Ramazan Bayramının müminler arasında ayrı bir yeri vardır. Bir ay boyunca nefislerine oruç tutturan müminler, sabır imtihanını vererek manevi kazançlarının sevincini Ramazan Bayramında yaşarlar.

Ramazan Bayramı Peygamberimiz (s.a.v.) döneminde Hicretin 2. yılından itibaren kutlanmaya başlanmıştır. Kameri aylardan olan Şevval ayının ilk üç gününü bayram olarak kutlamışlardır. Bu sebeple bu bayrama Ramazan Bayramı denilmiştir.

Ramazan ayı ibadetlerle maneviyatımızı zenginleştirdiğimiz, oruç ile maddi ve manevi sıhhate kavuştuğumuz, teravihlerimizle namazlarımıza daha farklı bir boyut kattığımız, Kur’an-ı Kerim okumalarımızla gönlümüzü sükûnete erdirdiğimiz, ihtiyaç sahiplerine zekâtlarımızı ve fıtır sadakalarımızı ulaştırmakla kardeşlerimizin sıkıntısına derman olmaya çalıştığımız bir aydı. Peygamberimizin dile getirdiği üzere, evveli rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluş ayıydı. Böyle mübarek bir ayın feyiz ve bereketiyle hayat bulduktan sonra bayrama bizleri kavuşturan Yüce Rabbimize hamd ediyoruz. O’nun Habibi Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.)’e salât ve selam ediyoruz.

Ramazan Bayramı, milletçe birlik ve kardeşlik içinde bayram coşkusunu yaşamak, sevinci ve kederi paylaşmak demektir. Öyleyse bu bayramda büyüklerimizi, annemizi, babamızı, yakınlarımızı, komşularımız ve dostlarımızı sesli ve görüntülü olarak arayalım. Bencilliği, kin ve nefreti içimizden söküp atalım, dargınlıklara son verelim. Kendimiz için ne istiyorsak aynısını yanı başımızdaki kardeşimiz için de istemedikçe olgun mü’min olamayacağımızı bir kez daha hatırlayalım. Ramazan ayı boyunca kazandığımız güzel alışkanlıkları sürdürme, vazgeçtiğimiz kötü huy ve davranışlara bir daha asla dönmeme kararımızı yineleyelim.

Bu vesileyle Ramazan Bayramının milletimiz, memleketimiz ve bütün İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını temenni eder; Kırım, Kudüs, Doğu Türkistan ve tüm mazlumların kurtuluşu ile gerçek bayramlara ulaşmamızı Cenabı Hak’tan niyaz ederim.

Ali ÇAKMAK                                                                                                            İl Müftüsü