16.07.2020

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Şehitlerimiz ve Gazilerimiz Minnet ve Şükranla Anıldı

Osmaniye Valiliğimizce düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında, şehitlerimiz ve gazilerimiz minnet ve şükranla anıldı.

Cumhuriyet Meydanında maske ve sosyal mesafe kuralları göz önünde bulundurularak gerçekleştirilen programa; Osmaniye Valimiz Sayın Dr. Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, 15 Temmuz Şehidimiz Özel Harekât Polis Memuru Mehmet Karacatilki'nin babası Hamza Karacatilki, annesi Nuriye Karacatilki ile eşi Halime Karacatilki ve çocukları,  kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, şehitlerimizin aileleri ile gazilerimiz ve vatandaşlarımız katıldı.

Hain darbe girişiminin dördüncü yıldönümünde, canları pahasına demokrasimize, vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkan demokrasi şehitlerimiz ve terör şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın devamında Envar-ul Hamit İmam Hatibi Yunus Önat tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

15 Temmuz konulu sinevizyon gösteriminin ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması dev ekrandan canlı olarak yayınlandığı program; mehter gösterisi, düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, ezgi ve ilahi sanatçıları tarafından verilen konserle devam etti.

Türkiye genelinde olduğu gibi Osmaniye’nin tüm camilerinden okunan salaların ardından İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu’nun yaptığı dua ile program sona erdi.