16.07.2020

Osmaniye Sancaklı Camii İbadete Açıldı

Aslına uygun olarak yeniden inşa edilen Osmaniye Sancaklı Camii, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ibadete açıldı.

Açılış törenine Osmaniye Valimiz Sayın Dr. Erdinç Yılmaz, 25. ve 26. Dönem Osmaniye Milletvekili Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Ümit Gökhan Çiçek, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri katıldı. Açılış töreni öncesinde 15 Temmuz fotoğrafları ve Osmaniye Sancaklı Camii'nin eski fotoğraflarının yer aldığı sergi gezildi.

Program Envar-ül Hamit Camii Müezzin Kayyımı Yunus Önat'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Yapılan açılış konuşmalarının ardından Osmaniye Valimiz Sayın Dr. Erdinç Yılmaz, Kur'an Kursu öğrencilerine hediyeler verdi.

Programın son bölümünde İl Müftümüz Ali Rıza Tahiroğlu tarafından yapılan duanın ardından Sancaklı Camii'nin açılışı Osmaniye Valimiz Sayın Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları tarafından yapıldı.