26.03.2020

Osmaniye İl Müftülüğü "Vefa Sosyal Destek Grubu"

Osmaniye İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Osmaniye Şubesi görevlileri, Osmaniye Valiliği koordinesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" ile yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın yardımına koştu.

Bu kapsamda din görevlilerimiz; evlerinden çıkamayan yaşlı ve kronik hastaların düzenli aranması, hal ve hatırlarının sorulması, ihtiyaçlarının öğrenilerek giderilmesi ve evlerinde hizmet verilmesi amacıyla 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı tespit ediyorlar.

İhtiyaç durumları tespit edilen 65 yaş üzeri büyüklerimizin isim listesi ve ihtiyaçları Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Vakfı aracılığı ile karşılanmaktadır.

26.03.2020 tarihi ve saat 17.00 itibari ile ziyaret edilen kişi sayısı 1200 aşmıştır.