T.C. Cumhurbaşkanlığı
Diyanet İşleri Başkanlığı

Osmaniye Müftülüğü

19.01.2026

Depremde Yıkılan Rızapaşa Camii Yeniden İnşa Edilecek

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Rızapaşa Camii, hayırsever iş insanının desteğiyle yeniden inşa edilecek.

Antalya’da faaliyet gösteren Pera Kurumsal Hizmetler Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. yetkilisi, Osmaniyeli iş insanı İsmail Hakkı Yılmaz, merhum babası Hacı Yılmaz adına Rızapaşa Camii’nin yeniden yapılması için Türkiye Diyanet Vakfı Osmaniye Şubesi ile protokolü imzaladı.

Protokol, Osmaniye İl Müftüsü Dr. Ahat Taşcı’nın makamında imzalandı. İmza sırasında hayırsever iş insanı İsmail Hakkı Yılmaz, cami mimarı Haydar Aktürk ve ilgili kişiler de hazır bulundular.

Yeniden inşa edilecek Rızapaşa Camii tamamlandığında, mahalle sakinlerine ve Osmaniye halkına uzun yıllar din hizmeti sunulması hedefleniyor. İl Müftüsü Dr. Ahat Taşcı, bu anlamlı katkıdan dolayı hayırsever iş insanına teşekkür ederek, caminin hayırlı olmasını temenni etti.