01.07.2021

ALAADDİN HANÇER

1980 Yılında Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesine Bağlı Küçük İmalı Köyünde Doğdu. İlkokulu Kendi Köyünde, İmam Hatip Lisesini Kahramanmaraş Merkez İmam Hatip Lisesinde Okudu. 2006 Yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesini Bitirdi. 2009 Yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Trabzon Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezini Kazandı. 2012 Yılına Kadar Buradaki Eğitimine Devam Etti.

2012’de İhtisas Eğitimini Tamamladıktan Sonra Kilis’in Polateli İlçesine Vaiz Olarak Atandı. 2013 Yılında Osmaniye İl Vaizi Olarak Göreve Başladı. 2015 Yılında Yapılan İlçe Müftülüğü Sınavını Kazanarak 04.05.2017 Tarihinde Van Gürpınar İlçe Müftüsü Olarak Atandı. 2018’de Osmaniye İli Hasanbeyli İlçesine tayin oldu. 2021’de Osmaniye İl Müftü Yardımcısı olarak atandı.

Aynı Zamanda KSÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalında “İslam Hukuk Metodolojisinde Müşterek Lafız Ve Füru’ Fıkha Yansımaları” Teziyle Yüksek Lisans Eğitimini Tamamladı. 2018 Yılında İse Doktora Eğitimine Başladı. “Lafızdaki Çok Anlamlılığın İslam Hukuk Metodolojisindeki Etkin Rolü” , “Sünnet’in Fıkıh Kültürünün Oluşmasında Sağladığı Katkı” Ve “İslam Hukuku Açısından Gayri Meşru Birlikteliğin Hürmet-i Musahere Kapsamında Değerlendirilmesi” Başlıklarında Yayınlanmış Üç Makalesi Bulunmaktadır.

İl Müftülüğümüzdeki yeni görevine başlayan İlçe Müftü Yardımcımız Arapça bilmekte olup, evli ve dört çocuk babasıdır.