06.02.2018

ŞEHİT PİYADE UZMAN ÇAVUŞ BEKİR EVREN DUALARLA UĞURLANDI

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Suriye sınırları içerisinde bulunan 1027 rakımlı tepe bölgesinde teröristlerle çıkan çatışma sonucunda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Bekir Evren Osmaniye’de toprağa verildi.

Şehidimiz için Asri Mezarlık Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu ve Doç. Dr. Ruhi Ersoy, Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Garnizon Komutanı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Ziya Koç, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Müftümüz Ali Rıza Tahiroğlu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Bekir Evren’in cenazesi Asri Mezarlık Şehitliğine defnedildi. Şehidimizin tabutu üzerinde sarılı olan Türk Bayrağı, Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken tarafından,  Şehidimizin fotoğrafı ise Vali Ömer Faruk Coşkun tarafından Şehidimizin babasına verildi. Şehidimizin eşine ise Türk Bayrağı Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor tarafından verildi.

Cenaze töreninin ardından Vali Ömer Faruk Coşkun, beraberinde İl Müftümüz Ali Rıza Tahiroğlu, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit Coşkun Şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Bekir Evren’in baba evini ziyaret ederek, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileklerini sundu. Ziyaret sırasında Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Şehidimiz için dualar okundu.

Diyanet camiası olarak, şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabr-ı cemil diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun.