20.11.2017

HAFIZLIK MERASİMİ VE KUR'AN ZİYAFETİ

İlimiz Müftülüğüne bağlı Kur'an Kurslarında hafızlığını tamamlayan öğrencilerimiz için  "Hafızlık Merasimi ve Kur'an Ziyafeti" 18.11.2017 saat 14:00'de Ahmet Şekip Ersoy Kültür merkezinde vatandaşlarımızın yoğun katılımlarıyla yapıldı.

Programa Osmaniye Valisi Sayın Ömer Faruk COŞKUN, İl Emniyet Müdürü Nurettin GÖKDUMAN, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit COŞKUN, Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet YANIK, Kadirli İlçe Müftüsü Necati GÜNDOĞDU, Düziçi İlçe Müftsü Ramazan SANCAK, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kahramanmaraş Elbistan Uğur Camii İmam - Hatibi Yunus ÖNAT'ın Kur'an-ı Kerim tilavaeti ile başlayan program İl Müftümüz Ali Rıza TAHİROĞLU'nun açılış konuşması ile devame etti.

İzmir Balçova Yeşil Camii İmam - Hatibi Ahmet YÜKSEL ve Edirne Selimiye Camii İmam - Hatibi Alpcan ÇELİK'in güzel sesleri ve eşsiz tilavetleriyle değişik makamlarda okuduğu Sala ve Kur'an-ı Kerim tilavetleri dinleyenleri duygulandırdı.

Elif Körlü Kız Kur'an Kursundan 17 Hafız, Merkez Kuran Kursundan 7 Hafız ve Müftü Bestami Aksu Kur'an Kursundan 13 Hafız olmak üzere toplam 37 Hafızımızın İcazet Belgelerini ve ödüllerini Sayın Valimiz Ömer Faruk COŞKUN, İl Emniyet Müdürü Nurettin GÖKDUMAN, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamit COŞKUN, Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet YANIK, Kadirli İlçe Müftüsü Necati GÜNDOĞDU, İl Müftü Yardımcımız Ahmet DEMİRER tarafından verildi. Hafızlarımızı yetiştiren hocalarımızın plaketlerini ise İl Müftümüz Ali Rıza TAHİROĞLU verdi.

Bayan ve Erkek hafızlarımızın kendilerini yetiştiren anne ve babalarıyla kucaklaşmaları sırasında gözyaşları ve duygu dolu anlar yaşandı. Program İl Müftü Yardımcımız Ahmet DEMİRER'in duasıyla sona erdi.