07.08.2017

HACI ADAYLARIMIZI UĞURLADIK

Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 yılı hac organizasyonu ile Hacca gidecek hacı adayları için düzenlenen programla kutsal topraklara uğurlandı

Osmaniye’den hac ibadetini ifa etmek üzere Kutlu yolculuğa çıkan Hacı adayları İmamı Azam Camiinde düzenlenen programa  İl Müftüsü Ali Rıza TAHİROĞLU ile görevliler ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı uğurlama programıyla kutsal topraklara uğurlandılar.   İmamı Azam Camiinde, okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program din görevlilerinin icra ettikleri ilahi ve salavat-ı şerife dinletileri ile devam etti. Müftü Ali Rıza TAHİROĞLU bu yıl İlimizden 392 kişinin hacca gideceğini, bunların 150 kişi acentelerle 242 kişi ise Diyanet İşleri Başkanlığının organizesi ile hacca gideceğini ve bu bağlamda hacı adaylarına kutsal beldelerde geçen günleri en iyi şekilde değerlendirmelerini istedi. “Aslında biz bugün hac yolculuğunun Kabe'ye olduğu kadar kalbe, gönüle gerçekleştirilecek bir yolculuk olduğunu, kalbi heyecan ve coşkuyla onların bu yolculuk heyecanına iştirak ederek, şahitlik için burada toplanmış bulunuyoruz. Aslında biz bugün hac yolculuğunun evrensel bir kardeşlik ve sevgi atmosferine çevirecek, kardeşlerimizin feyz ve coşkularına ortak olmak için buradayız. Sizler şu anda Allah’ın misafiri olarak yola çıkacaksınız. Siz oraya ibadet için gidiyorsunuz. Zamanınızı tavaf ederek, namaz kılarak, Kur’an okuyarak, geçirmeye çalışın ”diyen Müftü  TAHİROĞLU konuşmasında ”Kutsal hac yolculuğunun çok müstesna bir yolculuk olduğunu hatırlatarak, bütün hac yolcularının bu bilinçte hareket etmelerini ve hacca gidecek kardeşlerimizin hac ibadetlerini Allah, makbul eylesin, en güzel şekilde hac ibadetini yapıp gelmeyi, gidemeyen kardeşlerimize de en yakın zamanda gitmeyi nasip eylesin”. O mekânlar duaların kabul edildiği mekânlardır. O mübarek topraklara Allah’ın Resulüne selam götürün hac yolculuğuna çıkan Osmaniye’liler, ” Kâbe’de ülkemiz için askerlerimiz, polislerimiz için ve bütün Müslümanlar” için dua edin dedi.

Müftü Tahiroğlu, hac vazifelerini yerine getirmek üzere yola çıkanlara, Allah yapacağınız ibadetleri şimdiden kabul etsin. Allah yolunuzu açık etsin. Sizler Türkiye Cumhuriyetinin şerefli birer ferdi olduğunuzu her halinizle yaşamak zorundasınız. Örnek olmalısınız. Sabırlı olmalısınız. Bizden selam götürün Allah Resul’üne. Kâbe’de bizim için de dua edin” diyerek duygularını dile getirdi

Kutsal hac yolculuğuna çıkan Osmaniyelilerin, ailelerinin ve yakınlarının katıldığı programın sonunda, gerçekleştirilen vedalaşma esnasında ise duygu dolu anlar yaşandı. Hacca gidenlerin yakınları da gözyaşlarına hâkim olamadılar. Kutsal topraklara hareket eden hacı adaylarının yakınları ise; Çok heyecanlıyız, biz de bu programlar vesilesi ile hacca gidenlerin heyecanını paylaşıyoruz. Allah yapacağınız ibadetleri şimdiden kabul etsin. Allah yolunuzu açık etsin. Bizden selam götürün Allah Resul’üne. Kâbe’de bizim için de dua edin” diyerek, Allah’a ve Allah Resul’üne olan muhabbetlerini dile getirdiler. Müftülüğümüzce her yıl hac ve umreye gidenler için yapılan bu programların devam etmesini istediler.

Program Müftü Tahiroğlu’nun yaptığı duanın ardından tekbirler ve salâvatlarla hacı adaylarının otobüslere bindirilerek uğurlanması ile sona erdi.