15.07.2017

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

“15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında ;

ZAFER CAMİİ  YAZ KUR'AN KURSU ÖĞRENCİLERİ

Zafer Camii’ndeki 15 Temmuz Şehitleri Anma programı, öğrencilerden Süleyman Tayyip Tülüceoğlu ve  işitme engelli Ayşe Küçük’ün Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, yaptığı konuşmada, “Bu kutsal mabed içerisinde 14 Temmuz sabahı sıcaklarında son derece anlamlı bir program yad etmenin bahtiyarlığını ve mutluluğunu yaşıyorum. Programı sunan öğrenci ve eğitimcilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu programın bir geçmişi yok. İlk defa yapılıyor. Amacımız 15 Temmuz’daki şerefli direncimizi, hainliklere karşı birlik ve beraberliğimizi ve bu ihaneti unutmayıp çocuklarımıza unutturmayıp gelecekteki nesillerimize aktarmak" dedi.

Zafer Camii Din Görevlileri ve Kur'an Kursu Öğreticilerinin katkıları ile Yaz Kur'an Kursu öğrencilerinin sunduğu birbirinden güzel çalışmalar izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından hazırlanan belgesel filmle salondakiler 15 Temmuz gecesini bir kez daha yaşadı. Program yaz Kur'an Kursu öğrencisi Ahmet Ali Tor’un hatim duası ile sona erdi.

ENVAR-UL HAMİD CAMİİNDE KUR'AN-I KERİM TİLAVETİ, MEVLİT VE 100 BİN HATİM DUASI

Envar-ul Hamid (Büyük Camii) de 15 Temmuz Şehitlerimiz için cuma namazı öncesinde Mevlid-i Şerif okundu.Programa Osmaniye Valisi Ömer Faruk Çoşkun, İl Emniyet Müdürümüz Nurettin Gökduman ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program sonunda İl Müftümüz Ali Rıza Tahiroğlu Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından tüm Türkiye de okutulan 100 bin hatimin duasını yaptı.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ HATIRA ORMANI

Osmaniye merkez kuzey çevre yolu Karaçay mevkiinde kurulan ormana 249 şehidimiz anısına 249 fidan dikilerek  “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı” oluşturuldu.

İl Müftümüz Ali Rıza Tahiroğlu ve protokol mensupları “ 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı ” nın fidanlarını toprakla buluşturdular.