05.10.2017

KADİRLİ İLÇEMİZDE KUR'AN KURSLARINDAN MEZUN OLAN ERKEK VE KIZ HAFIZLARIMIZA İCAZET VE TAÇ TAKMA MERASİMİ YAPILDI

“Cami, Şehir ve Medeniyet” temalı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamaları kapsamında Kadirli İlçemizde hafızlık eğitimini tamamlayan 11'i erkek 10’u bayan 21 hafız için icazet ve taç takma töreni düzenledi. Öğretmenevi önünde düzenlenen törene Osmaniye Valimiz Sayın Ömer Faruk Coşkun, Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan, Sumbas Kaymakamı Ömer Coşkun, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, İl Müftümüz Ali Rıza Tahiroğlu, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile davetliler katıldı.

Konuşmasına Camilerin önemi hakkında bilgi vererek başlayan İl Müftümüz Ali Rıza Tahiroğlu ise hafızlığın, dünya hayatında Kur'an-ı Kerim'i anlama, anlatma, okuma ve Kur'an ahlakını yaşamak bakımından çok önemli bir meslek olduğunu söyledi. Öğrencilerin hafız olmasında emeği geçenleri tebrik ederek velilerine teşekkür eden Tahiroğlu, "Hafızlarımızı tebrik ediyor ömür boyu Kur'an-ı Kerim'e hizmet etmelerini Yüce Mevla'dan diliyorum. Bu hafızların annelerini, babalarını, yetişmelerinde emeği geçenleri ve hocalarını ayrı ayrı tebrik ediyorum" dedi.

Daha sonra hafızlara cübbe ve sarık, hafizelere taçları giydirilerek hafızlık belgeleri takdim edildi. Hafız ve hafizelere çeşitli hediyeler verildi.