12.07.2017

"15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ” ETKİNLİKLERİ

ŞEHİTLİK ZİYARETLERİ

“ 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü ” etkinlikleri, şehitlerimizin kabirlerinin ziyaret edilmesi ile başladı. Programa, Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu ve Doç. Dr. Ruhi Ersoy, Belediye Başkanı Kadir Kara, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, 15 Temmuz şehitlerimizden Şehit Mehmet Karacatilki’nin ailesi, şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz ve aileleri katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın devamında İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu şehitlerimiz için dua etti. Okunan duaların ardından Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları şehitlerimizin kabirlerini ziyaret ederek karanfil bıraktılar.

KUR'AN-I KERİM  VE  MEVLİT PROGRAMI

Şehitlik ziyaretlerinin ardından ;

15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yılında, verdiğimiz şehitlerimiz ve bu vatan için canlarını feda eden bütün şehitlerimizin aziz ruhu için Türkiye genelinde olduğu gibi İlimizde de Öğle namazından önce Envar-ul Hamit Camiinde Kur’an-ı Kerim ve Mevlit programları düzenlenerek şehitlerimiz yâd edildi.

Mevlid merkezi sistem üzerinden tüm camilerde okundu. Okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu şehitlerimiz için dua okudu. Mevlit sonrasında cami önündeki vatandaşlara ikramlar yapıldı.