08.06.2017

YAZ KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİ SEMİNERİ YAPILDI

İlimiz Merkez, Kasaba ve Köylerinde görev yapan Kur'an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzzin Kayyımların katılımı ile Yaz Kur'an Kursu Öğreticileri için Hizmet İçi Eğitim Semineri Cebeli Bereket Kültür Merkezinde yapıldı.

Kur’an ayında Kur’an ile Buluşalım’ sloganıyla, çocuklara yönelik Kur’an öğretimi, Peygamberimizin hayatı, ahlak, inanç esasları gibi derslerin verileceği iki aylık eğitim dönemini kapsayan Yaz Kur’an Kursları 12 Haziran Pazartesi günü başlayacak.

Seminerin birinci günü İl Müftümüz Ali Rıza TAHİROĞLU'nun açış konuşmasının ardından Korkut Ata Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard.Doç.Dr. Ahmet DOĞAN, Çocuk ve Ergenlerde Dini Gelişim konulu sunum yaptı.

Yaz Kur'an Kurslarında görev yapacak personele telekonferans sistemiyle seslenen Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof.Dr.Mehmet Görmez, yaz mevsimlerinde her insanın, her ailenin, her kurumun kendine özgü bir planı olduğunu ancak Diyanet İşleri Başkanlığının yaz tatilini bir fırsat bilerek milletin çocuklarına Allah’ın Kitabını ve İslam’ı öğretmekle geçirdiğini kaydetti.

Seminerin ikinci gününde ;

ADRB Vaizi Basri DAĞ'ın Sınıf Yönetimi,

Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürümüz Mehmet MERT'in Yaz Kur'an Kursu Uygulama Esasları ve Verimliliği Artırma,

Gülistan Yatılı Kız Kur'an Kursu Öğreticisi Ferize YEKSEK'in Yaz Kur'an Kursları Öğretim Yöntem ve Teknikleri (Cami ve Kur'an Kursu Örnekleri),

Halitpaşa Kız Kur'an Kursu Öğreticisi Hüsne YILMAZ'ın Yaz Kur'an Kursu Uygulamaları ve Materyal Geliştirme Örnekleri,

Selahattin Eyyubi Camii İmam - Hatibi Murat YILMAZ'ın Yaz Kur'an Kurslarında Ders İşleniş Örneği ( Kur'an Kursu ve Cami ) konulu sunumları ile sona erdi.