22.08.2016

Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin Kayyım Sınav İlanı

İlimiz ve İlçe Müftülüklerimize bağlı Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyım ihtiyacı bulunan camilere vekȃleten atama yoluyla şartları taşıyanlar arasından Vekil İmam-Hatiplik ve Vekil Müezzin-Kayyım alımı yapmak üzere sözlü yarışma sınavı yapılacaktır.

1. Başvuru Şartları :
  1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.
  2. Diyanet İşleri Başkanlığının ilgili yönetmeliklerinde ön görülen Din Hizmetleri Sınıfında çalışan personel için aranan “Ortak Nitelik” şartını taşımak.

c )  En az İmam-Hatip Lisesi veya üstü dini öğrenim mezunu olmak.

d)   2014 KPSS (DHBT) den 60 ve üzeri puan almış olmak.

e )  İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyım’lık yapmaya mani bir özrü bulunmamak.

f)  Sınava katılmak isteyenlerin 19/08/2016 – 01/09/2016 tarihleri arasında 2014 KPSS (DHBT) sınav sonuç belgesini ekledikleri dilekçe ile İlimiz Müftülüğüne başvurmaları gerekmektedir.

g) Bu sınav 31.12.2016 tarihine kadar ihtiyaç duyulan Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyım alımlarında geçerli olacaktır. Görevlendirmeler başarı puan sırasına göre ihtiyaca binaen yapılacaktır.

Sınav 06/09/2016 Salı günü saat 10.00’da Osmaniye İl Müftülüğünde yapılacaktır.

İlgililere duyurulur.